Socials

Talking Low Carbs

Maaike Parrel

Ik moet eerlijk bekennen dat ik een gruwelijke hekel heb aan koken en eten klaar maken. Waar ik echter totaal geen probleem mee heb is eten binnen no-time naar binnen werken! Tot mijn 35e keek ik nooit naar wat ik at, de hoeveelheid daarvan of hoeveel calorieën een maaltijd bevatte. Naarmate ik ouder word blijft alles wat ik eet voor mijn gevoel direct op mijn reet plakken. Ik ben gek op ‘carbs’, oftewel koolhydraten en dan met name de snelle koolhydraten zoals frisrank, stokbrood, witte rijst en aardappelen. Deze ‘snelle jongens’ worden vrijwel direct opgenomen in je bloed waardoor je van die hoge pieken in je bloedsuiker krijgt. Dit geeft je dan ook dat voldane gevoel, een soort energieboost. Helaas is de duur hiervan vrij kort en daalt je bloedsuiker ook weer net zo hard al ‘ie gekomen is en voel je je vaak erna juist vermoeid. Persoonlijk is het voor mij al een soort verslaving. Alles in mijn lichaam schreeuwt om die suikers en tegelijkertijd weet ik hoe slecht ik me kan voelen als ik eraan toe geef.

Kevin Thielman

Gelukkig werk ik een branche waar alles draait om ‘gezond’ leven en kom ik daardoor regelmatig mensen tegen die rondom voeding met iets komen waar je echt wat aan hebt. Kevin Thielman is zo iemand. Hij geeft diverse groepslessen, is personal trainer, een coach en heeft jarenlang aan bodybuilding gedaan. Daarnaast heeft hij een passie voor voeding en gelooft heilig dat gezond leven en afvallen niets met elkaar te maken heeft met jezelf iets ontzeggen, afzien of ‘vechten’. Kijk, en daar sluit ik me nou volledig bij aan! Ok, daar waar hij waarschijnlijk enorm kan genieten van een bord gestoomde broccoli op zijn bord denk ik direct aan welke saus ik eroverheen kan gooien, hahaha. Nu klinkt het alsof ik een 10 rittenkaart heb op alle fast food restaurants maar zo erg is het gelukkig nou ook weer niet. Ik wil gewoon lekker eten en als dit minder koolhydraten bevat is dit wat mij betreft mooi meegenomen.

Handig boek

Op Kevin z’n website vind je op maat gemaakte eetschema’s, recepten, trainingen en meer. Hij helpt mensen op weg om naar een gezondere en ‘low carbs’ lifestyle te komen. Ter ondersteuning heeft hij het boek ‘Talking Low Carbs’ geschreven en uitgebracht. In dit boek staat duidelijk beschreven hoe een low-carbs dieet werkt, welke voordelen dit met zich meebrengt en hoe je dit het beste kunt toepassen binnen jouw leven. Daarnaast staat het vol met echt lekkere recepten (zie als voorbeeld de overheerlijke Bacon Muffin’s onder kopje recepten), zijn deze makkelijk te maken zijn en begrijp je na het lezen van dit boek wat meer over low-carbs diëten. Dit boek kun je zien als een soort ‘snuffelstage’ binnen het hele low-carbs lifestyle. Het geeft je een proef van alles wat kan en wat je van je lichaam kan verwachten.

https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=9037
Terug