Socials

Spareribs

Maaike Parrel

    Ingredienten
  • 2 strengen spareribs
  • Zout
  • 2 eetlepels droge cherry
  • 2 theelepels maizena
  • Olie
  • 100 gram suiker
  • 6 eetlepels wijnazijn
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 theelepels maizena

Op zondagavond rond een uurtje of 19.00 werd er bij mij thuis nooit een ‘normale’ maaltijd genuttigd. Studio Sport ging voor alles en dus stond er elke week een makkelijke hap op de tafel voor de TV. De Zoet-Zure Spareribs die mijn moeder altijd maakte is er zo één. Enjoy!

Snij de spareribs los van elkaar. Bestrooi ze met wat zout. Meng de sherry met de maïzena en giet het over de spareribs. Laat dit een half uurtje marineren. Verhit de olie in een pan en bak de spareribs bruin. Haal ze uit de pan en zet ze apart. Doe de olie weg. Meng de ingrediënten voor de saus en giet het in de pan. Breng dit aan de kook en als de saus iets gebonden is voeg je de spareribs toe. Schep het goed om zodat alles bedekt is met de saus

Terug