Socials

Rocky road

Maaike Parrel

    Ingredienten
  • 300 gram melk,- pure,- of witte chocolade
  • 3 eetlepels honging
  • 125 gram boter
  • 100 gram marshmallows
  • 200 gram biscuitjes

Liliane traint zo’n 13 jaar op de club waar ik ook lesgeef. Ze doet voornamelijk groepslessen zoals BRN, SWOTT, Steps en Salsation. Deze lieverd neemt regelmatig wat ‘lekkers’ mee voor iedereen waaronder Rocky Road. Een soort snack voor bij de koffie of als je helemaal naar de getver bent en gewoon chocolade MOET hebben (herkenbaar toch?!). Dikke vette calorieën maar eerlijk is eerlijk…het is lekkahhhh!

Liliane; “Ik zag een tijd geleden Jamie Oliver in een kerstspecial”. “Hij maakte dit recept met zijn kinderen”. “Ik ben het ook gaan maken in verschillende variaties, bijvoorbeeld met nootjes, cornflakes of rozijnen”. “Iedereen was gelijk enthousiast, zelfs mijn vriendinnen op de sportschool”. Zoals beloofd: het recept van ROCKY ROAD.

Verkruimel de biscuitjes in een grote kom. (zorg dat je ongeveer van de helft van de biscuitjes kruimels maakt en van de andere helft wat grotere stukjes). Voeg de marshmallows toe aan de stukjes biscuitjes. Als je grotere marshmallows gebruikt, snij of knip deze dan in stukjes. Gebruik ongeveer het formaat van mini-marshmallows (zo groot als het topje van je duim). Smelt de chocola au bain marie (in een schaal boven een pan kokend water) en doe daar de boter bij. Voeg de honing toe en roer goed door elkaar. Giet 1/4 van de chocoladeboter in een apart bakje. Giet het chocolademengsel over het biscuitjesmengsel. Roer goed door elkaar. Schep het mengsel in een rechthoekige ovenschaal. Bekleed de schaal eerst met bakpapier. Dan is de Rocky Road makkelijk uit de schaal te halen als deze is afgekoeld. Verdeel het chocolademengsel gelijkmatig over de bodem. Giet de overige chocoladeboter over het mengsel en strijk de bovenkant enigszins glad. Zet de vorm voor minstens 3 uur in de koelkast en snij in stukjes.

EET SMAKELIJK!!!!!

Terug