Socials

Biografie

Maaike Parrel

Daar ga ik dan…fijn een stukje over mezelf schrijven. Ik kom uit een zwem -en waterpolo familie en heb in mijn jeugd meer in het water gelegen dan op het droge gestaan. Mijn leven bestond uit trainen, trainen en nog meer trainen. Ik zwom Nederlandse kampioenschappen, Interlandwedstrijden, KNZB waterpolo trainingen en weet ik wat allemaal nog meer. Rond de middelbare school ging dat de ‘verkeerde kant’ op. Je kent het wel, feestje hier, feestje daar, trainingen overslaan en geen motivatie meer hebben om nog in het water te liggen. Rond mijn 18e ruilde ik het zwembad in voor de sportschool, begon met fitnessen en het volgen van groepslessen en maakte er uiteindelijk mijn werk van.

Werk ervaring

In 2006 heb ik samen met een collega de kwaliteitsopleider Train the Trainers opgericht waar ik in 2014 mee ben gestopt vanwege een te drukke agenda. Ik opende in 2008 mijn eigen groeplesstudio, schreef een aantal jaar als vaste columnist voor het vakblad de Fitness Expert en werd in 2007 benoemd tot ‘EFAA Presenter of the year’. Ik heb diverse groepsfitness programma’s ontwikkeld waaronder NOVA Sport op Maat, THE GLADIATOR WORKOUTS® en BRN® Workouts en vloog als voormalig Personal Trainer van DJ Afrojack de hele wereld over. Tot op heden ben ik docent op het CIOS Haarlem/Hoofddorp, ben ik 1 van de vaste trainers van Fit at Home, het eerste landelijke sportplatform waar je On Demand voor je tv kunt sporten, werk ik als choreograaf voor House of Workouts en GXR Basic Fit en geef ik nog een aantal vaste groepslessen op verschillende health clubs.

Sarcastisch

Ik ben een presenter, trainer en coach in hart en nieren die een heleboel in de branche heeft gedaan en nog steeds doet maar zichzelf niet al te serieus neemt! De naam FITCHICK2PUNT0 is dan ook sarcastisch bedoelt want een dag niet gelachen is een dag niet geleefd! Niet alles wat ik lees of hoor neem ik direct als de waarheid aan, zeker niet van self-called fitness kenners zonder fitness background die het slechts moeten hebben van hun ‘looks’ en goede marketing. Ik vertrouw er dan ook op dat jij als lezer het gaat waarderen dat ik schrijf vanuit een realistischer oogpunt, mijn netwerk, kennis en ervaring.