Socials

Wijven gelul

Maaike Parrel

Zo’n 15 jaar geleden, tijdens de IDEA Health & Fitness conventie in Miami, stonden Bianca Karel en ik in de workout-zaal te wachten op Mister Calvin Wiley. Deze New Yorker geeft al jaren les op diverse conventies en was toendertijd in de US een veelgevraagde presenter. Wij hadden ons ingeschreven voor zijn dansles die om 13.00 uur zou starten. Vijftien minuten later was de heer Wiley nog steeds niet gesignaleerd en de hele zaal (vol vrouwen) was er maar bij gaan zitten. Ongelofelijk maar waar, 35 minuten later kwam er een man binnen rennen met een paar gympies in zijn handen en jawel, daar druk zwaaiend op z’n blote voetjes achteraangerend, Mister Wiley himself. Wat denk je... Alle 300 vrouwen gillen, ‘Yeahhhhhhhh!... Calvin, Calvin, Calvin!’ Ik weet nog goed hoe Bi en ik elkaar aankeken whahaha ..WTF? Zijn ‘zeer professionele’ excuus was dat hij nog aan zijn ontbijt zat en de tijd totaal was vergeten!! Ejj... Dat hadden wij eens moeten proberen... Ik durf te wedden dat als wij zo binnen waren gerend we ́Boehhhhh!’ naar ons hoofd hadden gekregen.

Elkaar het licht niet in de ogen gunnen...

Begrijp me niet verkeerd, ik ben gek op ‘onze’ mannen maar begrijp vaak minder van ‘onze’ vrouwen. Waarom gunnen negen van de tien vrouwen elkaar het licht in de ogen niet? Jaloezie? Tsja, ik ben ook wel eens jaloers. Jaloers op mensen die bijvoorbeeld de wereld rondreizen. Die nieuwe plekken ontdekken en doen en laten waar ze zin in hebben. Of op mensen met een enorme wilskracht. Ze hebben een doelstelling, zetten er alles voor opzij en bereiken datgene waar ze voor zijn gegaan. Geweldig toch? Maar jaloers op bijvoorbeeld ‘het lekkerste wijf’ op het strand, nee! Ik kan niet ontkennen dat ik denk ‘Zowee, doe mij ook zo’n lichaam!’ maar nooit misgunnend. Niet blij kunnen zijn voor een ander, en daarbovenop ook gelijk iets negatiefs zeggen, is denk ik typisch iets van vrouwen. En van dat soort opmerkingen heb ik wel honderd voorbeelden.

‘Boris’ de Nederlandse fitness topper...

Een vriend van Bi en mij was bijvoorbeeld ooit in gesprek met een dame (die niet wist dat hij goed met ons bevriend was) en vertelde dat zij Bianca tijdens een conventie tegen het lijf was gelopen. Zij vond haar arrogant. Op de vraag waarom antwoordde de dame dat Bianca haar hoofd omdraaide toen ze haar tegenkwam en haar dus niet had aangekeken. Nou, die Bianca had natuurlijk gewoon hoogmoed en ze was eigenlijk ook lelijk. Als Bianca ‘Boris’ de Nederlandse fitness topper was geweest had deze dame waarschijnlijk net zo lang gewacht tot ‘Boris’ zich had omgedraaid en dan oogcontact met hem gezocht.

Don Juan...

Bovenstaand klinkt als een klaagzang maar het is nu eenmaal een feit dat je als vrouwelijke groepslesinstructeur het echt moeten hebben van goede lesgeef skills en dan nóg wordt het ons vaak niet gegund. Ik weet zeker dat elke vrouw die lesgeeft hier weleens mee te maken heeft gehad. Zet bijvoorbeeld een ‘lekkere’ Zuid-Amerikaanse kerel voor een groep dames en ja, gegarandeerd succes ook al zou hij er een potje van maken. Ik kan je verzekeren... Daar kom ik niet mee weg haha.

Wake the fuck up...

Vrouwen verdienen nog steeds in veel gevallen minder salaris in dezelfde functie met dezelfde studie als mannen. De loonverschillen m/v zijn in Nederland gemiddeld 17%, volgens de meest recente Emancipatiemonitor van het Sociaal Cultureel Planbureau en het Centraal Bureau voor de Statistiek van eind 2018. Ok, vrouwen onderbreken hun carrière vaak vanwege de zorg voor de kinderen of gaan hierdoor minder uren werken maar diverse onderzoeken wijzen ook uit dat dit komt doordat ‘wij’ onszelf op voorhand al lager inschatten. Zijn wij een stelletje knuppels dan bij elkaar of niet? Hahaha... Wake the fuck up vriendinnen! Wij zijn verdomme toch net zoveel waard als ieder ander? Laten we gewoon blij zijn voor elkaar, elkaar iets gunnen en elkaar helpen waar we kunnen. Dat is alvast een begin.

Terug