Socials

Awkward moments

Maaike Parrel

Je kent het wel, van die momenten of situaties waarbij je door de grond kunt zakken, zo’n ‘awkward moment’ zeg maar. Een aantal jaar geleden ging ik met 2 vrienden naar Ibiza waarbij we voor de eerste nacht zo’n mega hip hotel hadden geboekt. We hadden onzekoffers op de kamer gedropt en wilden gelijk relaxen bij het zwembad. Je moet je dit evenvoorstellen... Toffe omgeving, keiharde muziek, hele pool area vol met en van die snelle types die zichzelf zeer serieus nemen en iedereen en alles zwaar checken. Dus ik loop met mijn vrienden op mijn coolst naar een plek te zoeken. En jawel, gewoon in het midden, daar waarje zeker weet dat iedereen het kan zien, ga ik toch keihard op mijn bek man! Om er toch nogiets unieks van te maken gooide ik er maar een soort breakdance act uit maar ook dat ginguiteraard helemaal nergens over, pffffff.

HI/LO EHBO

Als je kantoorwerkzaamheden hebt kun je misschien ongegeneerd uit je neus pulken zonderdat iemand op je let maar als groepslesinstructeur sta je tijdens je lessen volop in ‘the picture’. De kans is dus groter dat je iets awkwards in het bijzijn van anderen doet. Ik herinner me nog een workout die ik en collega Bianca Karel gaven tijdens de EFAA conventie te Veldhoven. Een jaarlijks terugkerend congres voor de fitnessprofs waar men lezingen, workshops en workouts kon volgen. Bi en ik gaven o.a. ook een aerobic High/Low les waarbij we om en om een stuk choreografe opbouwden. Achter het 2 meter hoge podium zat eenlege ruimte met daarachter een muur. Terwijl ik druk bezig was met mijn opbouw stondineens de hele zaal stil en hoorde ik van alle kanten, ‘ooohhhhhhhh’. Was Bianca in dat gat achter het podium gedonderd! Op dat soort momenten vergeet je ook echt dat je nog een microfoon op je hoofd hebt en dingen roept als; “Biiiiii, ik schrik me de tering”, en “ben je ok?” Lastig om op papier te omschrijven hoe dat eruitzag maar dat was best wel zo’n awkward momentje weer. Het jaar daarop stonden we er weer... Dit keer had de les als omschrijving: HI/LO EHBO!!! Hahaha.

FML...

Mijn leven lijkt wel 1 groot ‘awkward moment’. Afgelopen week stond ik bijvoorbeeld op een party met friends for life, Jenny en Daisy. Je kent dat wel, dansje hier drankje daar, beetje slap ouwehoeren en lachen... Oftewel, heullll gezellig. Staan we in gesprek met een of andere gast moesten ik en Jenny op hetzelfde moment keihard om iets lachen. En aangeziendat bij ons nooit zonder slag of stoot gaat geef ik haar per ongeluk keihard een kopstoot! Serieus... met een mega rotgang mijn voorhoofd echt vol op haar neus. Whaaaaaa...

Scheten laten...

Deze herken je misschien ook wel. Je hebt een belangrijke meeting, sollicitatie of eerste date en je zit daar helemaal in de plooi te proberen het beste van jezelf te laten zien. Vervolgens maakt de stoel waar je op zit een geluid alsof jij een gigantische scheet laat!!! Nahhhhh, wat een hell. En ik weet zeker dat jij net als ik dan ook nog probeert met je voet of stoel of wat dan ook datzelfde geluid terug te halen om zo te laten horen dat het geen scheet was. Of deze... Je geeft iemand een hand en wilt vervolgens 3 zoenen geven. Bij de eerste zoen beweeg je je hoofd naar dezelfde kant als de ander en sta je zo samen een paar tellen te klooien!

Trut...

De allerergste die ik ooit heb meegemaakt was toen ik een keer in mijn auto onderweg naar de sportschool reed. Ik moest lesgeven en kreeg al rijdend een dikke discussie met eenandere automobiliste. Die ‘doos’ had in mijn ogen mij afgesneden dus ging ik al toeterend en scheldend haar voorbij rijden waarbij ik heel duidelijk mijn middelvinger uit het raam gooide en keihard ‘TRUT’ riep. Vervolgens parkeerde ik mijn auto bij de sportschool, liep naarbinnen de zaal in en zette mijn spullen klaar. 5 minuten later liet ik de deelnemers bij de ingang van de zaal naar binnen en OMG... De ‘TRUT’ kwam een proefles bij me volgen! Whahahaha... Serieus, dat bedenk je toch echt niet?!

Terug